Хазяин подаде декларация за наеми в НАП-Пловдив на 1 януари

Ели Крумова - вторник, 03-01-2017 - 15:13

В почивния 1 януари 2017г. съвестен хазяин от Пловдив побърза да подаде първата декларация за получени през миналата година доходи от наеми. Декларацията е подадена по електронен път в приходната администрация в Пловдив.

Общо седем декларации са пуснати онлайн в първите часове от стартирането на кампанията. Подателите им и всички други данъкоплатци, които подадат по електронен път  до края на март, ще имат право да се възползват от 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 1000 лева, ако внесат целия размер в срок до 2 май 2017 г. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, съобщиха от НАП-Пловдив.   

Първата декларация подадена на гише в офиса на ул.“Скопие“ № 106 също е подадена от физическо лице, като е декларирало приходи за 2016 г. от трудови договори и получени наеми, а също така е подало и приложение 10 за ползване на данъчно облекчение за намалена трудоспособност. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.