Цялата диета е в едно хапче
Интернет

Учени създадоха таблетка „Средиземноморска диета“

Силвия Николова - вторник, 26-12-2017 - 14:00

Учени успяха да създадат първата в света напълно натурална таблетка за следване на средиземноморската диета. Тя ще помага в профилактиката на кардиологични заболявания.

Екип от Кембриджския университет е измислил начин за турбозареждане на хората с помощта на средиземноморската диета, като не се налага те да ядат компонентите й. Достатъчно е човек да глътне едно хапче, в чиито състав влизат необходимите вещества, съдържащи се във въпросната диета. Тази хранителна добавка ще предпазва сърдечно-съдовата система, като ключовият компонент в нея – ликопинът ще се съчетава с мляко, за да се абсорбира по-лесно от организма. Очаква се с помощта на тази хранителна добавка хората да успеят да забавят или да преустановят образуването на плаки в артериите, т.е. да направят невъзможна атеросклерозата, която е предвестник на кардиологичните заболявания.

Клиничните изпитвания на таблетката са показали, че при по-продължителен прием тя увеличава кръвотока с 53 процента.

Създателите на хранителната добавка, които в момента са подали документи за патентоването й, твърдят, че има определено повишаване на интереса на потребителите към натуралните съставки. Особено внимание те отделят на растителните компоненти и на тези лекарства, които се усвояват от организма по-леко, отколкото синтетичните препарати. Точно затова, таблетката може да бъде изключително приложима, особено ако създателите й успеят да намерят фирма, която да я произвежда в големи количества.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.