Електромоторът на Plug-in хибридното Volvo S90 T8 Twin Engine се зарежда с ток.
Снимки Volvo

Всяко ново Volvo ще има и двигател на ток

Денислав Стоянов - четвъртък, 13-07-2017 - 08:44

Електрификацията от 2019 година е в основата на бъдещите планове

От 2019 г. всеки нов автомобил Volvo ще се предлага и с електрически двигател. Това обявиха от шведската компания, като подчертаха, че слагат исторически край на колите, които имат само двигатели с вътрешно горене и поставят електрификацията в основата на бъдещите си бизнес планове. Това е една от най-важните крачки напред към електрификацията, правена някога от автомобилен производител и отваря нова глава в автомобилната история изобщо, близо век след изобретяването на двигателя с вътрешно горене. Компанията Volvo Cars ще представи богата гама електрифицирани автомобили, която ще включва изцяло електрически коли, хибриди и Plug-in хибриди.

В момента Volvo предлага Plug-in хибридни версии T8 Twin Engine на моделите S90, V90, XC60 и XC90.

Между 2019 и 2021 година ще бъдат представени пет електромобила, три от които ще бъдат производство на Volvo, а другите два - на Polestar. Повече детайли ще бъдат оповестени на по-късен етап. Тези пет електрически коли ще бъдат допълнени от богата гама автомобили с бензинови и дизелови хибридни и Plug-in хибридни двигатели, която ще даде на клиентите една от най-големите възможности за избор, предоставени от автомобилен производител. В бъдеще всички автомобили Volvo, които имат само двигатели с вътрешно горене, ще бъдат заменени с такива, които се предлагат и с електрифицирана версия.

От 2019 г. всеки нов автомобил Volvo ще се предлага и с електрически двигател със зареждане на ток.

Новината за пореден път подчертава ангажимента на Volvo да работи в посока на намаляване на вредния отпечатък върху околната среда и до 2025 г. да сведе до минимум нивата на въглеродните емисии, както при продуктите си, така и при производствените си операции. „Volvo Cars заяви плановете си да продаде 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 г. Когато го казахме, наистина го мислехме. Ето как ще го постигнем”, подчерта Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. По-рано през юни от Volvo обявиха, че обособяват подразделението си Polestar като самостоятелна компания, която ще се фокусира върху проектирането и създаването на електрически автомобили и ще бъде ръководена от вицепрезидента по дизайна във Volvo Cars Томас Ингенлат.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.