80% от законите се променят до година след приемането си

Агенция Монитор - вторник, 10-10-2017 - 19:09

Над 80% от законите се променят до година след обнародването им. Това показва 15-ия брой на Юридически барометър, който беше представен днес от бившия вицепремиер и депутат Даниел Вълчев. Той обясни, че сред постоянно променящите се нормативни актове е Законът за движение на пътищата. Сред останалите проблеми пред родното законодателство е, че не малко законопроекти престояват твърде дълго в НС. Според проучването средно един закон престоява в парламента над 180 дни, а рекордът се държи от Закона за акциза и данъчните складове, който е залежал 411 дни.

Гост на представянето на 15-ия брой на Юридически барометър бе прокурорът от ВКП Иванка Которова, която подчерта, че бъдещата европейска прокуратура се очаква да разглежда средно по 951 дела на година, както и че магистратите от нея ще работят с националните прокурори. Седалището на Европейската прокуратура ще е в Люксембург. Помощ на Европейската прокуратура ще оказват Евроджъст и ОЛАФ.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.