Емоционален робот беше представен в Китай

ГЕОРГИ СЛАВОВ - понеделник, 18-04-2016 - 15:38

Китай представи своето чудо на технологиите - дамата-робот Цзя Цзя, която плашещо прилича на човек, шегува се и ще бъде програмирана да плаче и да се смее, пише в. "Дейли мирър".

Създателите й я определят като „богиня“, тя може да променя израженията си и да се движи самостоятелно. Изобретението в областта на хуманоидната роботика е отнело три години на специалисти от Китайския научно-технически университет.

Когато създателят й я поздравил, Цзя Цзя отвърнала: "Да, господарю, какво мога да направя за Вас?". А по-късно, когато била наобиколена от журналисти с камери, роботизираната дама се пошегувала: "Снимките, направени от този ъгъл, ще направят лицето ми да изглежда по-голямо."
Цзя Цзя е описана от китайските медии като "добре изглеждаща" и с невероятно достоверни извивки на устните при говор. В сравнение с предишните разработки, очите на новия модел се въртят почти като човешки.

Изследователите планират да разработят технология, позволяваща на дамата-робот да плаче и да се смее, преодолявайки технологичните ограничения, които пречат на по-богатия й набор от изражения.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.