Amazon с нови устройства за дома

Агенция Монитор - четвъртък, 28-09-2017 - 13:47

Amazon представи днес в Сиатъл, няколко нови устройства, готови за предстоящите празници и работещи с Alexa. Това са четири нови модела Echo и 4K-съвместимо телевизионно устройство Amazon Fire TV.

Въпреки че, новите продукти на Amazon не са революционни, като първото Echo или Amazon Kindle, но те ще помогнат на Amazon да бъде в крак с множеството конкурентни продукти, които се появиха от последното обновяване на хардуера, като Google Home и Apple 4K TV.

Всъщност една от характеристиките на новото, по-малко Echo е гамата от корпуси, които се предлагат за него от тъканите и дърво, подобно на Google Home. Също така има добавен, специален бас високоговорител за по-добро аудио представяне, като вече може да възпроизвежда аудио в няколко стаи.


Echo Plus се нарича по-големият модел, който прилича много на оригиналното устройство, но предоставя по-добър звук, всички подобрения на по-малкия модел и вграден интелигентен домашен хъб за още по-голям контрол над различните интелигентни устройства, който са в къщата.


Последното устройство в новата линия Echo е Echo Spot. Това по същество е Echo Dot, предназначен за включване към по-голям говорител, но с малък 2,5-инчов дисплей. Едно от нещата, които прави е провеждането на видео разговори, което бе демонстрирано на събитието.

Echo Plus ще се продава за $ 149,99, а по-малкият Echo ще струва $ 99, докато цената на Echo Spot ще е $ 129,99. В допълнение към това ще има и четвъртит модел насочен за аудио повиквания, наречен Echo Connect, идващ по-късно тази година за $ 34.99, който ще позволява осъществяването на безплатни разговори в САЩ и Канада.
Освен това, Amazon показа някои нови аксесоари Echo Button, които служат въвеждане на команди за основния говорител с цена $ 20 за два.

 
Модернизирания Amazon Fire TV, превъзхожда предишния модел, като поддържа 4K резолюция при скорост от 60 кадъра в секунда, HDR и Dolby Atmos. Alexa също е вградена, както бихте очаквали, във всичко което Amazon прави в днешно време. Цената на устройството с размера на Chromecast започва от $ 69,99.
Освен всички тези нови устройства Amazon обяви, че дигиталният асистент Alexa ще се вражда в автомобилите на BMW в близко бъдеще, за да може да помага, както вкъщи, така и на пътя.

Устройствата представени от Amazon днес, всъщност не изпреварват конкуренцията, но предлагат всичко, което в момента се предлага от устройства, като Apple HomePod до Chromecast Ultra на Google.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.