Снимки: HTT

Hyperloop с тестово трасе във Франция

Агенция Монитор - понеделник, 16-04-2018 - 12:48

Hyperloop Transportation Technologies започва изграждането на съоръжение в Тулуза

Компанията Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която е доста заета с подписването на договори за проучване на потенциала на високоскоростни транспортни маршрути по целия свят, но не разполага с функциониращ прототип и тестово трасе, които да демонстрират технологията. Това изглежда ще се промени, след като компанията разполага с тръбите, които ще съставят първото тестово трасе на HTT в Тулуза, Франция.


Въпреки наличието на редица компании, които се стремят да изградят Hyperloop транспортна система, която ще превозва пътнически и товарни капсули през близки тръби с почти пълен вакуум със скорост близка до тази на звука на звука, като Hyperloop Transportation Technologies (HTT) и конкурентната Virgin Hyperloop One са двете компании най-бързо развиващи технологията.


Като Virgin Hyperloop One изгради тестова писта и провежда изпитания на своите пълно мащабни прототипи през тръба със все по-висока скорост. Докато HTT предимно сключваше договори с правителства от САЩ до Южна Корея и от Индия до Словакия, за проучване приложимостта на Hyperloop система с малко забележим напредък, освен анимирани видеота.

Още през 2015 г. компанията обяви планове за изграждане на пътническо трасе в Калифорния, въпреки че това, все още не се е случило. Новото трасе, планирано за изграждане в Тулуза, изглежда ще е реалност след споделянето на изображения и видео от HTT, показващи камиони доставящи части от тръбите.
С диаметър 4 м, тръбите са изградени така, че да се транспортират през тях както пътнически капсули, така и товарни контейнери. Тръбите ще съставят 320 метрова отсечка, която HTT казва, че ще заработи тази година.

Междувременно ще започне изграждането на по-голяма, пълно мащабна система с дължина 1 км върху стълбове на височина от 5.8 м, която се очаква да бъде завършена до 2019 г. Компанията казва също, че е близо до завършването на пълноразмерна пътническа капсула, която ще бъде доставена до тестовото съоръжение от Испания, това лято.

„Преди пет години започнахме да решаваме най-належащите проблеми на транспорта: ефективност, комфорт и бързина”, каза изпълнителният директор на HyperloopTT Дирк Ахлборн. „Днес правим важна крачка напред, за постигането на тази цел. Hyperloop е нещо повече от демонстрация на бързо ускорение и не само постигането на рекордни скорости, а реална възможност е да се създаде ефективна и безопасна система с несравнимо преживяване за пътниците.”


HTT планира да проведе публично откриване на съоръжението в Тулуза, по-късно през 2018 г.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.