Пациентът Румен и д-р Христов
Монитор
В Бургас

Млад мъж проходи след сложна операция

Силвия Николова - четвъртък, 09-11-2017 - 15:14

Млад мъж проходи след тежка операция в Многопрофилната болница в Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Левият крак на 21-годишният Румен Русев и бил изкривен по такъв начин, че не е можел да стъпва въобще на него и го е влачил по земята. Заради недъга си той е работел трудно и по собствените му думи се е чувствал „половин човек“. След сложна операция, която е продължила повече от 5 часа, кракът му е изправен и върнат в нормалното си състояние.

„Благодарен съм на д-р Стоян Христов и неговите колеги. Радвам се, че ще мога отново да работя и да се грижа за семейството си“, казва младият мъж.

Преди няколко години той счупил крака си при падане. Направената му операция, се оказала неуспешна. Кракът се изкривил и скъсил, а всяко движение предизвиквало болка. Румен е търсил помощ при много специалисти, но повечето го отпращали. Ортопедите на УМБАЛ Бургас обаче приеха този сложен случай за истинско професионално предизвикателство, казватг за тях колегите им. Били свикани няколко комисии по случая на младия мъж, експертно мнение е било потърсено и на високо ниво ортопедична общност. Така специалистите стигнали до решението, че решението е сложна операция, при която костта трябва да бъде счупена отново, а след това стабилизирана със специални импланти, за да зарасне в правилната посока. Пациентът се е съгласил на операцията без колебание, макар че бил предупреден, че поне 3 месеца не трябва да стъпва на оперирания крак.

„Тази хирургична намеса не е рутинна. Такива операции се правят по не повече от 5 на година у нас“, разказа лекуващият лекар на Румен Русев – д-р Стоян Христов. Прогнозата обаче е добра – Румен ще може да ходи.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.