До 5 000 лв глоба може да отнесе в момента по силата на общинската наредба този каруцар заради придвижване в рамките на Сливен
Христо Христов

В Сливен тръгна дело за конските каруци

Христо Христов - сряда, 12-10-2016 - 17:20

Състав на административния съд в Сливен даде ход на дело, свързано със забраната по улиците на града да се движат каруци, теглени от коне и магарета.Тя е вписана в актуализираната общинска наредба за обществения ред и беше атакувана от окръжната прокуратура. Мотивът на магистратите е, че забраната е дискриминационна и не държи сметка , че в града има собственици на имоти, които няма по какъв друг начин да ги стопанисват или да стигнат до тях.

Председателят на съдебния състав Слав Бакалов даде едноседмичен срок на общинската администрация да представи в писмен вид възраженията срещу прокурорското становище.

От 50 до 1000 лв е глобата за първо нарушение на забраната, при повторно може да стигне и 5 000 лв.

Проблемът с конските впрягове от години измъчва жителите на Сливен, припомнят местните.Десетки са случаите за предизвикани от боядисаните в жълто , но без светлоотражателни елементи возила катастрофи.

Административният съд ще излезе с решение по казуса в едномесечен срок.Дори забраната да отпадне събраните до момента глоби няма да бъдат връщани, уточни председателят на състава. 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.