Болница "Бургасмед"
Монитор

Болницата на освободения зам.-министър на здравеозването не е източвала НЗОК

Агенция Монитор - петък, 19-05-2017 - 17:21

Болницата, в която е работил като управител освободеният заместник-министър на здравеопазването Стоил Апостолов не е източвала Националната здравноосигурителна каса. Такива опити не са правени в болница „Бургасмед”.

По случая, в който пациентка съобщава, че кракът й е опериран само по документи, но в действителност й е направена само пункция обаче са открити нарушения, които ги има във всяко лечебно заведение.

Националната здравноосигурителна каса е проверила случая, каза директорката на регионалната каса Таня Макшева.

„Извършена е частична лечебна дейност на коляното на пациентката, но дейността не е довършена, тъй като тя се е почувствала облекчена и е отказала по-нататъшната терапия. Това е решение между пациента и лечебното заведение, там няма как касата да се намеси. Пациентката си е тръгнала след пункцията. Дали такава е била договорката или просто такова е било решението й, нямам идея“, коментира Макшева.

Цената на клиничната пътека, по която касата плаща на болниците за въпросната процедура, е 910 лева. Тя обаче няма да бъде заплатена на лечебното заведение.

Припомняме, че от бургаската болница разпространиха в свое официално становище по случая, че техническия секретар е допуснал грешка в попълването на медицинската документация и оттам се е получила и грешка в епикризата на пациентката.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.