Първите доставки на втечнен природен газ в Полша бяха направени в средата на юни 2016 г.
СНИМКА GOSPODARKAMORSKA.PL

Полша увеличава капацитета на LNG-терминала си

Агенция Монитор - четвъртък, 20-04-2017 - 20:46

Полската компания Gaz System реши да започне работа за увеличаване на капацитета на терминала за доставка на втечнен природен газ в пристанището на Швиноуйшче, съобщи RNS. Съоръжението ще качи мощността си от 5 на 7,5 млрд. куб. м, на година. В най-скоро време ще бъде проведен търг за изпълнител на проекта за разширяване на терминала.

Първите доставки на втечнен газ в Полша бяха направени в средата на юни миналата година с наетия от Qatargas специален кораб Al Nuaman.

В средата на март катарската фирма и държавната полска енергийна компания PGNiG подписаха допълнителен договор за по-големи доставки на втечнен природен газ до 2 млн. т годишно. В момента една трета от газа в Полша е от собствени находища, около 40 на сто се внасят от Русия и 20% от Азия.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.