Актрисата Деси Бакърджиева беше впечатлена от комфорта и лукса на новия Mercedes-Benz GLE Coupe.
Снимки Тони Тончев

Родни звезди подкараха най-яките коли у нас

Денислав Стоянов - събота, 23-01-2016 - 16:00

Рали-пилоти и спортисти седнаха зад волана на последните модели автомобили

Преди броени дни в хотелския комплекс РИУ „Правец” се състоя тест на 34 от номинираните автомобили в конкурса „Годишни автомобилни награди 2015” на списание BBC TopGear България. Автомобилите са разделени в 12 категории: „Мини”, „Компактни”, „Хотхеч”, „Семейни”, „Лимузини”, „Купета и кабриолети”, „Ванове”, „Пикапи”, „Компактни SUV”, „Големи SUV” и „Електрически и Хибриди”.

Дизайнерът Наско Вилнер, който неотдавна откри ателие и в Пекин, също тества и оцени автомобилите.

Зад волана седнаха известни родни певци, актьори, журналисти и автомобилни пилоти. Сред участниците в теста бяха музикантите Орлин Павлов, Дидо от Д2, Митко Кърнев, Наско от БТР, актьорите Деси Бакърджиева, Марина Колева, Йоана Темелкова, Мартин Гяуров, Христо Петков, част от екипа на хитовия български сериал „Под прикритие”, атлетът Михаил Христов и прочутият дизайнер Наско Вилнер.

Европейският рали-шампион за 1993 година Павел Жеков шофираше майсторски с изключена система ESP.

Задължителна част от журито бяха автомобилните пилоти Павел Жеков, Крум Дончев, Григор Григоров, Павлин Пенев и Алекс Язов, които приеха с бурни възгласи на неодобрение строгата забрана на екипа на TopGear за изключване на системите ESP. Сред тестващите бяха също състезателят по височинни скокове Теодор Спасов, както и авторитетни автомобилни журналисти и представители на вносителите на повечето автомобилни марки в България. Те тестваха и оцениха най-новите модели автомобили, дебютирали на пазара през изминалата година.

Част от журито беше и европейският шампион по дрифт Алекс Язов, който се впечатли от новия Ford Mustang.

Масивното участие на спортни коли като Ford Mustang, Jaguar F-Type R и Mazda MX-5 не остана незабелязано и донесе много адреналин и силни емоции на седналите зад волана. Безспорен хит бяха не само моделите с изявени динамични възможности, но и някои пресни-пресни високотехнологични премиери от Европа, Корея и Япония, като луксозните лимузини BMW 750iL, Maserati Quattroporte и Jaguar XF, както и всъдеходите Volvo XC 90, Lexus RX 450h и Mercedes GLE Coupe.

На едно място бяха събрани ключовете на 34 от номинираните модели - най-добрите у нас и по света за изминалата година.

На базата на оценките на журито и гласовете на читателите на списание BBC TopGear България ще бъдат избрани и победителите. Читателското гласуване продължава на сайта caroftheyear.bg. Победителите ще бъдат отличени на официалната церемония на 27 януари. На същата церемония за пета поредна година „Шел България” съвместно с „Орбико” ще дадат призовете на най-добрите автомобилни сервизи в конкурса „Сервиз на годината 2015”. Двата конкурса имат за цел да отличат и наградят сервизи и автомобили за работата им през изминалата година, насочена към въвеждането на иновации, постигането на резултати и предлагането на висококачествено обслужване.

 
Тагове:  VolvoFordJaguar