СНИМКА МОНИТОР

КЕВР пак отложи по-скъпата вода на столичани

Агенция Монитор - петък, 10-03-2017 - 18:18

Комисията на енергийно и водно регулиране (КЕВР) отложи отново вземането на решението за поскъпването на водата в София с 18% през тази година и постепенно увеличаване с 47% до 2021 г.

В кратко съобщение от регулатора съобщават, че решението е било взето на закрито заседание на комисията. В него обаче не се уточняват мотивите за отлагането, както и датата, на която ще бъде взето окончателното решение по казуса.

На 28 февруари комисарите върнаха за доработка бизнес плана на "Софийска вода" АД. Проектът трябваше да бъде представен отново в 3-дневен срок. С него концесионерът иска поскъпване на водата в столицата с 18%. В случай че предложението бъде одобрено, водата в столицата ще скочи до 2,16 лв. за кубик, срещу от 1,824 лв. за куб. м.

Първоначално бизнес плана на концесионера предвиждаше увеличаване на цената на водата в София с 30% от 1 март, след което увеличението беше намалено до 18% през тази година и с 47% до 2021 г.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.