Д-р Неделчо Тотев
Монитор

Общинските болници със 17 млн. лв. дълг

Силвия Николова - вторник, 14-02-2017 - 16:28

Общинските болници са с дългове с размер на 17 млн. лв., става въпрос за общо 24 лечебни заведения. Това съобщи председателят на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев. Не е изключено някои от тях да фалират, допълни той, но не пожела д уточни за кои точно става дума, за да не им направи антиреклама.

За да се излезе от патовата ситуация от сдружението предлагат цените на клиничните пътеки да се повишат, тъй като те не са променяни от 2007 година.

Председателят на Сдружението на частните болници Николай Болтаджиев пък каза, че лечебните заведения трябва да имат годишни бюджети, като се даде възможност средства да се прехвърлят от месец в месец. Така той коментира идеята за въвеждане на четиримесечни бюджети. Важно е и районните здравноосигурителни каси, в които има излишък, да могат да прехвърлят средства в друга каса, за да се изплаща надлимитна дейност, каза още той.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.