Монтираха нови 12 камери за 7 500 лева в Раковски

Ели Кру­мо­ва - сряда, 30-08-2017 - 11:56

Нови 12 камери за видеонаблюдение за общо 7 500 лева ще бъдат монтирани в община Раковски, съобщи кметът Павел Гуджеров. Той уточни, че в населеното място вече работят 21 видеокамери. 10 от новите камери ще са подвижни, а останалите ще бъдат стационарни.

Новите устройства са монтирани на площадите „България” и „Европа”, в района на автогарата в квартал „Генерал Николаево” и болницата, на паркинга на пазара в кв.Секирово и до ОУ"Хр.Ботев". Подобрено и засилено е видеонаблюдението и в двата центъра. По този начин общината ще може да контролира и реагира при различни инциденти, да осигури спокойствие на жителите и бизнеса, тъй като битовата престъпност  не е за пренебрегване.

„Предстои да направим застраховка на новите камери от системата за видеонаблюдение, тъй като те са податливи на повреждане най-вече от гръмотевици. Предвиждаме  монтирането на още  устройства на входовете и изходите на Раковски, както и в централния парк. Догодина ще се поставят още  10 нови  видеокамери, като мястото им ще бъде предварително съгласувано с органите на реда“, уточни зам. кметът по сигурността  Йовко Романов. По думите му системата дава възможност за съхранение и ползване на видео и друга съпътстваща информация от наблюдението за срок от 7 денонощия, като осигурява видеонаблюдение както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. „Записите от видеокамерите се гледат онлайн от полицията и от частна охранителна фирма, за да може при необходимост да се реагира навреме. При регистриране  на висока престъпност по определени места също ще бъдат поставяни видеокамери, но това ще се случва след анализ от страна на полицията”, каза Романов.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.