Облечени в народни носии деца раздаваха червено-белия символ на столичния аеропорт.
ЛЕТИЩЕ СОФИЯ

Закичиха с мартеници пристигащите на родните летища

Агенция Монитор - сряда, 01-03-2017 - 17:57

Пристигащите пътници на трите най-големи летища у нас получиха мартеници, стъпвайки на родна земя. На летище София облечени в народни носии деца раздаваха червено-белия символ и обясняваха на чужденците за българския обичай. В инициативата се включиха и ученици от столичното 140-то СОУ „Иван Богоров”, профил „Изкуства”.

Кацащите на морските аеропортове Варна и Бургас също бяха зарадвани с мартеници. Служителите на морските летища през целия ден раздаваха червено-белия символ, носещ послание за здраве и късмет. Традиционната българска мартеница „Пижо и Пенда“ зарадва пътниците по направления София, Лондон, Виена, Истанбул, Москва.

Раздаването на мартеници е традиция и на трите водещи аеропортове. Традиционната инициатива на летище София е част от социално-отговорната политика на дружеството за опазване и популяризиране на българските традиции.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.