В столицата може да се закупи виртуална валута за минути

Чейнджбюра продават биткойн

Агенция Монитор - понеделник, 04-12-2017 - 08:00

Минималното количество единици e 0.001

Манията по виртуалната валута вече достигна и до родните чейнджбюра. В центъра на столицата в реално време посредници търгуват с най-популярната онлайн цифрова валута биткойн, която може да се обменя само дигитално.

В сайта на обменното бюро

е публикувана форма, през която се правят поръчки. За да закупи криптовалутни единици, потребителят е длъжен да посочи свой валиден криптоадрес, на който желае да получи заявеното от него количество единици, както и да избере предпочитан от него начин на плащане. Продажбата изисква клиентът да направи заявка на страницата, след което да изпрати заявеното количество от своя криптовалутен адрес и да посочи предпочитан от него начин за получаване на плащането по конкретната транзакция.

Когато става въпрос за по-голяма сума, от бюрото се обаждат на клиента си, за да го уведомят дали електронните пари са налични.

Сделката става бързо и се извършва по курс в реално време, провери „Монитор”. При покупка до 5 единици от виртуалната валута

комисионната на чейджбюрото е 3% от сумата

За обмен на криптовалутни единици, чиято единична стойност надхвърля 30 хил. лв., се изиска удостоверяване на самоличността на заявителя. Минималното количество криптовалутни единици, което може да бъде обменено с услугата, e 0.001.

Единствено онлайн продават и няколко сайта, които купуват и продават дигитални пари. Там всеки може да купи или продаде биткойн изцяло на базата на уникални кодове, получени от сайтовете. Надценката им е по-малка - около 1.5% от цената на световните борси.

Клиентите на този вид сайтове не ги използват единствено за покупко-продажба на собствени биткойни. Често са и

евтин, бърз и най-вече анонимен трансфер на пари

по цял свят вместо популярните кеш системи с физически каси. 

Най-често системата на тези сайтове закупува биткойните в момента на постъпване и отчитане на парите в сметка. За да се извършат плащания с биткойн трябва да се направи собствен портфейл. Той може да е компютърна програма или мобилно приложение.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.