В Добрич

Зрелостник от Добрич влезе с газов пистолет на матурите (ОБНОВЕНА)

Ива Димитрова - петък, 19-05-2017 - 14:26

Зрелостник от Добрич влезе с газов пистолет на матурите в Езикова гимназия, съобщиха квестори. Той бил 21-годишен и не се явявал за първа година на матура.

Младежът влязъл в 8,10 ч. с тъмни очила, слушалки и шапка с надпис „Полиция“. Когато квесторите го помолили да свали очилата, шапката и слушалките, той отказал. На помощ била извикана охраната. Докато гардовете го обискирали, забелязали и пистолета.

В Езикова гимназия пристигнала полиция. Оказало се, че пистолетът е газов. Младежът обяснил, че го носи за самоотбрана. Що се отнася до полицейската шапка, била купена от майка му, защото мечтата на младежа била да стане полицай.

Пистолетът бил иззет, но било взето решение младежът да остане на матурата, а полицаите го чакали пред входа. Писал е и по двата модула, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

След като приключил с писането, 21-годишнят бил отведен в Областната дирекция на МВР, за да бъде разпитан. Пистолетът е собственост на брат му, казаха полицаи. На двамата са съставени актове и са наложени глоби.

Инцидентът е докладван и на Министерството на образованието и науката, съобщи още Жоро Тошков.

Никакви други инциденти не са регистрирани по време на държавния зрелостен изпит и външното оценяване за седмокласниците. Анулирани писмени работи няма, не са заловени и преписвачи.

На днешната матура по БЕЛ в област Добрич се явиха 1002 абитуриенти. Седмокласниците бяха 1221, от които за втория модул, който не е задължителен, са останали 792 деца.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.