Малки фирми ще могат да излизат на фондовата борса с европари

Агенция Монитор - сряда, 13-09-2017 - 15:35

Поне 80 малки и средни фирми ще могат да търгуват акциите си на фондовата ни борса с пари от европейските фондове. Министерството на икономиката стартира ваучерна схема на обща стойност от близо 4 млн. лв., стана ясно по време на среща между ресорният зам.-министър на икономиката Александър Манолев с изп. директор на Българска фондова борса Васил Големански, представители на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия.

Очаква се процедурата да се отвори през ноември тази годиина. По думите на Манолев по новата схема ще може да се покриват разходи за услуги по подготовката на компаниите за емитиране на акции и първичното им предлагане на фондовата борса на стойност до 50 хил. лв. Целта е фирмите да имат допълнителен начин за набиране на свежи пари.

Бюджетът на ваучерната схема е малко над 3,9 млн. лв., а за ваучерите ще се кандидатстват пред агенцията за малки и средни предприятия. Очаква се в близките седмици изискванията и етапите по схемата да бъдат финално разписани.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.