Христос в чиния = нонсенс

Агенция Монитор - сряда, 27-12-2017 - 19:02

Решил някой, че ще усъвършенства с нови теореми математиката. Да изпльоскаш Сина Божи в „чинията“ на един от символите на оня държавен режим, свързан с антирелигиозност и ментето на Дядо Мраз, което така и не се отбиваше у дома на Коледа, е не просто липса на лош вкус. Не повод за присмех, а по-скоро за отчаяно разочарование е и доводът, че окичим ли връх Бузлуджа с Исус Христос не само ще настигнем, а и ще надминем бразилците. Подобна идея е равносилна на нонсенс. Да ни извинят привържениците на идеята за забраняване на чуждиците!

Тази безумица дори не е неадекватен опит за сбор и нерешимо уравнение с неизвестно. Тя е кичозен и нескопосан напън ала „Ванко 1“ да блеснем пред чужденците с нещо, което не притежава никакъв блясък. И напомня за едни времена, в които екстравагантни министри с носталгия към годините, в които властта правеше каквото си поиска безнаказано, боядисваха в розово гари и лимузини, за да угодят на прищявките и екстравагантните приумици на току що навършилите им пълнолетие щерки.

Само че онези време отминаха. Сега и у нас реалността е друга. И, щат-не щат, тези носталгици трябва да се съобразяват с отдавна доказаните теореми в математиката.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.