Герджиков води посланици на мелнишко вино

РУМЕН ЖЕРЕВ - събота, 11-02-2017 - 16:52

Днес по обед служебният премиер Герджиков доведе в Мелник и в близкото село Хърсово десетина дипломати, между които посланиците на Чехия, Виетнам, Украйна, за да почетат древния български празник Св. Трифон Зарезан. В Мелник гостите уважиха традиционният фестивал на виното «Златен грозд». Те обходиха   най-новата и модерна «Винарна Мелник», която е една от най-големите в района. Тя е изградена с европейски пари и голяма част от продукцията се изнася навън. Тук посланиците научиха, че през 30-те и началото на 40-те години на миналия век премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил е поръчвал всяка година по половин тон от неподражаемото мелнишко вино, което по сухоземен път до Солун, а оттам на кораби е достигало до избата на британския премиер.

В лозовия масив в съседното на Мелник село Хърсово служебният премиер заряза ритуално лоза в чест на Трифон Зарезан, след което гостите бяха почерпени с прочутото мелнишко вино. Между две глътки Герджиков отговори на журналистически въпроси:

"Извънредният вот ще бъде оспорен, независимо дали държавата ще успее да въведе машинното гласуване или избирателите ще упражнят правото си на глас по стария метод – с хартиена бюлетина. Затова аз съм си наумил да управляваме до 27 април, но ако се наложи ще управлявам и по-дълго. Много ми се иска да допринесем за едно спокойствие, да дадем надежда на хората, може времето да е кратко, но ми се иска да дадем повече сигурност на дребния и среден бизнес. И там ще опитаме да направим някои промени“, каза премиерът на шурналистите, които също бяха с чаша мелнишко вино в ръце.

За изненадващата смяна на половината от областните управители в страната Герджиков каза ,че е търсил баланса, а не политическа чистка.

На въпрос дали ще има чистка и в МВР, той обясни, че не иска никой да съкращава, но ако ресорният министър прецени или препоръча смени, то вероятно ще има.

На Кулата заедно с министрите на вътрешните работи Пламен Узунов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, директора на Гранична полиция Деян Моллов , новия областен управител Валери Сарандев, както и с директора на ОДП-Благоевград Николай Хаджиев премиерът посети Съвместния контактен център, в който работят смесени българо-гръцки екипи.

«Видях, че добре се работи, удовлетворен съм. Направи ми впечатление единствено лошата хигиена в помещенията. Поне да си измият прозорците», отбеляза премиерът Герджиков след като обходи кабините на пункта където се извършва физическия контрол.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.