Задържан за блудство даскал отрича да е опипвал жертвата си

Христо ХРИСТОВ - четвъртък, 28-12-2017 - 14:59

 

Задържаният преди Коледа за блудствени действия с непълнолетна 66-годишен преподавател по математика от Казанлък Стоян Ганчев отрича да е извършил някакво престъпление, категоричен е неговият защитник, адвокат Райко Колев.

„Клиентът ми е описал всичко онова, което рутинно е вършел при даване на консултации на невръстните момчета и момичета,по думите му в тях нямало нищо свързано с блудство и че най-вероятно 13-годишната, заради която е задържан е останала с погрешно впечатление.“, коментира адвокатът. Той обаче не възнамерява да обжалва наложената постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на насроченото за днес /29 декември/ заседание на старозагорския окръжен съд. „Така преценихме с клиента и съпругата му, няма обаче пречки да искаме промяната веднага след Нова година. При задържането му съдът в Казанлък се съобрази с мнението на прокуратурата , че Ганчев може да повлияе на момичето или на свидетелите, с които добре се познава като техен преподавател и ние се съобразяваме. Ще изчакаме още известно време…“, уточни юристът, който призна че клиентът му има в миналото си задочна присъда за аналогично деяние, която обаче е отпаднала по давност. Случаят е от далечната 1988 година, през 2004 –та пък му е била наложена глоба от 500 лв за хулиганство. Тогава Ганчев е бил директор на ОУ „Антон Страшимиров“ в ромския казанлъшки квартал „Кармен“. След пенсионирането си преди 2 години математикът е работел като старши преподавател последователно в основните училища „Кулата“ и „ Георги Кирков“, случаят с 13-годишното момиченце е станал на 13 декември в кабинета на математика.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.