Всички ученици са в дървена ваканция

Ураган затвори пътищата в Добричко

Ива Димитрова - понеделник, 18-01-2016 - 14:32

Ураганен вятър, със сила 16 м/сек., вилня из цяла Добричка област и образува преспи и навявания и затрудни почистването на снега. Това принуди ОПУ – Добрич да затвори временно всички пътища от републиканската мрежа. Около 10 ч. бе затворен пътя Добрич – Варна, който бе непроходим в района на село Любен Каравелово. Пътят е заледен, непрекъснато се образуват навявания, а заради мъглата няма видимост. Край Любен Каравелово е станала верижна катастрофа, десетки автомобила са закъсали из преспите. Около 12 часа ОПУ отвори пътя Добрич – Варна, но затвори временно за почистване участъците Добрич – Балчик и Добрич – Албена. Затворени за движение на автомобили останаха Одринци-Владимирово-Бдинци-Червенци, Силистра-Добрич, Карапелит-Кочмар и Кочмар-Тервел, както и пътят Добрич - Генерал Тошево. На изходите на Добрич пътни патрули не допускат движение на автомобили над 12 тона и автобуси.

Най-тежка е обстановката в община Тервел. Екипи на Пожарната съдействат за извозването на хора на хемодиализа. Евакуиран бе шофьор на камион, закъсал край село Честименско. Всички пътища, както от републиканската, така и от общинската пътна мрежа са затворени за движение. Ток няма в няколко села, както и в помпените станции Нова Камена и Полк. Савово, поради което без вода са селата, захранвани от тях. Всички училища на територията на община Тервел са във ваканция заради усложнената зимна обстановка. Само в детските градини в град Тервел има по една дежурна група.

По информация на Енерго Про, селищата без ток в област Добрич са 18.

Учениците от всички общини на областта са в дървена ваканция. Само в Балчик понеделник бе учебен ден, но кметът Николай Ангелов издаде заповед за ваканция, тъй като в учебните заведения на Белия град в понеделник са се явили само 80 деца.

За щастие пострадали и бедстващи хора няма, увериха от Пожарната.