Кодирана жажда

"Шпионски бар" сервира само срещу таен код

Агенция Монитор - понеделник, 20-03-2017 - 14:16

В Лондон беше открит "шпионски" тематичен бар, в който клиентите имат право да получат питие, едва след като разбият таен агентурен код или наредят няколко пъзела, съобщава в "Метро".

Клиентите ще могат да тестват детективските си възможности, използвайки шифровъчни устройства. Всеки от тях има правото да получи агентурно име, след като се явя в подземния бункер в лондонския квартал Челси.

Всеки получен коктейл е уникален за посетителя и ще бъде изготвен, след използването на шифровъчна машина от Втората световна война. Тя предава поръчката на бармана по радиото, както са правели едновремешните шпиони.

7000 души са се записали в списъка на чакащите, за да могат да посетят "шпионския бар" "Блечли". Интересното е, че локацията на бара се запазва в тайна, докато клиентите нe направят своите резервации по телефона или в интернет. Кувертът струва 30 британски лири и включва три питиета.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.