Новата Fiesta разполага с модерни системи за безопасност и много стабилна на пътя.
Снимки Ford и Euro NCAP

Ford Fiesta вижда пешеходците и през нощта

Денислав Стоянов - четвъртък, 14-09-2017 - 11:36

Новият модел беше отличен с максималните 5 звезди за безопасност

Изцяло новият Ford Fiesta беше отличен с максималните 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP. Новата Fiesta е най-технологичната малка кола в Европа и разполага с модерни системи, които при сблъсък предотвратяват или намаляват силата на удара за водача и останалите пътници, включително усъвършенстваната система на Ford за засичане на пешеходци, която за първи път работи и през нощта. Независимата европейска организация Euro NCAP отличи Fiesta едновременно заради защитата на пътниците и на децата.

Новата Fiesta постигна максималния резултат на тестовете за страничен удар, както и най-висок резултат при челен сблъсък и удар в стълб, предлагайки висока степен на защита за всички пасажери и добри резултати при камшичен удар. Системите в помощ на водача, включващи регулируем ограничител на скоростта и асистент за спазване на лентата, са били отличени и похвалени от Euro NCAP, както и предварителното натягане и ограничителя на натоварването на предпазните колани, предлагащи се за първи път за задните седалки и покритието на въздушната възглавница за седящите отпред при страничен удар на главата, гърдите и таза.

Fiesta постигна най-висок резултат при челен сблъсък и удар в стълб, като запазва целостта на купето.

Новата Fiesta сега може да помогне на водачите, като върне колата обратно в лентата на движение и следи пътя напред с дължина, колкото футболно игрище, помагайки на водача да открива и предотвратява рискове за по-безопасни пътувания. Каросерията на изцяло новата Fiesta е с 36% повече борова стомана за по-голяма здравина в ключовите зони, включително горната част на страничната колона, която вече е с Т-образна структура за по-ефективно отвеждане на енергията при страничен удар към тавана.

Променените напречни греди във вратите защитават пасажерите при страничен удар. Моделите с 3 и 5 врати са оборудвани със сензори за налягане, които позволяват ограничителните системи да се активират няколко милисекунди по-рано. Механичен заключващ палец предотвратява приплъзването на колана на водача при инцидент.

Променените напречни греди във вратите защитават пасажерите при страничен удар.

Изцяло новата Fiesta е първият Ford в Европа, който се възползва от компютърно симулирани краштестове на целия автомобил, използвайки модерна система за компютърен анализ на елементите. Технологията точно предсказва как системите за безопасност, от въздушните възглавници до каросерията, ще реагират при сблъсък в реални условия, за да защитят пътниците в случай на инцидент, осигурявайки по-ефективна оптимизация на системите за безопасност.

В помощ на водача работят още много модерни технологии, подкрепени от две камери, три радара и 12 ултразвукови сензори, които в комбинация следят на 360 градуса около автомобила и сканират пътя на 130 м напред. Системите за безопасност включват активен асистент за успоредно и перпендикулярно паркиране, адаптивен автопилот, автоматични дълги светлини, система за следене на мъртвата точка, предупреждение за страничен трафик, индикация за дистанция, предупреждение на водача за предстоящ сблъсък, предупреждение за напускане на лентата и разпознаване на пътните знаци.

Тагове:  FordFiesta

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.