Иванка Ройдова по време на мерките си за неотклонение
Авторът

Фал старт на делото срещу Кървавата Иванка

Ели Крумова - сряда, 17-05-2017 - 13:45

С фал старт започна първото дело срещу жителката на пловдивското село Браниполе Иванка Ройдова в сряда. Тя е подсъдима за поръчителство на убийството на брат си Стойчо Ройдов и на всичките му роднини, като причината било наследство от 4,5 милиона долара от покойния им баща Георги. На първия процес самата Иванка не се яви, тъй като била болна. Не се яви и нейния адвокат Йордан Давчев, който, също като клиентката си, на следващото заседание на 29 май, трябва да представи убедителни доказателства за отсъствието си. Ако адвокат Давчев и Иванка Ройдова не подплатят с документи причините да отсъстват, ще бъдат глобени, бе категорична съдийката Светлана Станева, която не даде ход на процеса.

Братът Стойчо Ройдов, който не може да проумее защо сестра му Иванка е поръчала убийството му

„Изобщо не говоря с нея. Тя сама си е направила грешката, да си я носи. Аз не съм бог да я наказвам”, бе краткият коментар на брата Стойчо в кулоарите на съда в Пловдив. По думите му година, след като случаят стана известен, той не е говорил нито с едната си сестра Иванка, нито с другата Ана. „Всичко е тяхна измислица - на Иванка и на другата ми сестра Ана. Откакто стана това нещо нито искам да ги видя, нито говоря с тях”, казва Стойчо Ройдов. Той е възмутен, че Иванка е поръчала и неговото, и на дъщеря му Гергана, съпругът й и двете им деца, както и на сина му Георги. „Защо мисли, че 4,5 милиона долара са в мен и разполагам с тях? Кой го измисли? Все едно баща ми си е държал парите на едно място и не ги е харчил. о Иванка не каже колко коли баща ми й купи, а също така къща, апартамент, магазин, кафене? Тези пари откъде ги е взел, от друго место ли?”, пита братът. Той цитира дядо си, че простотията не ходи по гората, а по хората. „И като се навият трима души на дадена глупост се подпомагат. Може ли да тръгне тя да търси украинци, бивши служители на УБО и хора, които да ме ликвидират? Може ли?”, си задава въпроси Стойчо Ройдов. 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.