Столичани се информират за дължимите данъци по имейл

Агенция Монитор - понеделник, 04-12-2017 - 16:20

Софиянци могат да получават информация за дължими данъци по електронен път, припомниха от общината.

Например собствениците на недвижими имоти, които не искат сведенията за данъчните им задължения да минават през пощенски или други разпространители, трябва да подадат заявления. Заявлението представлява отказа от хартиено съобщение за дължима такса. Трябва да да се посочи актуален имейл адрес, на който да се получава същата информация по електронен път. За да получат нужната информация за догодина, желаещите трябва да подадат заявлението до 12 януари 2018г. Това може да бъде направено в някой от 22-та районни отдела на дирекция "Общински приходи" в столицата.

Столичани имат възможност и да се откажат изобщо от съобщения - както електронни, така и на хартия. В този случай могат да проверяват задълженията си сами - на място в общинските данъчни служби или онлайн. За електронна проверка е нужен ПИН код, който се получава във всеки районен данъчен отдел. Кодът дава възможност за плащане на местните данъци и такси онлайн.

До края на годината пък е срокът до който собствениците не ползващи целогодишно имота си, могат да подадат искане за намаляване на такса смет за съответното жилище или парцел.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.