Мариус игра „Черното пиле“ в памет на учителя си проф. Крикор Азарян.
В ПАМЕТ НА КРИКОР АЗАРЯН

Мариус почете учителя си с „Черното пиле“

Агенция Монитор - петък, 17-03-2017 - 15:41

Ученици, колеги, приятели и почитатели на големия български режисьор проф. Крикор Азарян изпълниха до краен предел театър „Азарян“ в четвъртък. Специалната вечер, посветена на рождения ден на професора, беше отбелязана с моноспектакъла на феноменалния Мариус Куркински „Черното пиле“ по текстове на Николай Хайтов. Много аплодисменти и емоции съпътстваха представлението на един от най-талантливите и забележителни ученици на Азарян. Сред гостите, дошли да почетат именития български режисьор, бяха министър-председатлят Огнян Герджиков, вицепремиерът Деница Златева, художникът Светлин Русев, поетът Стефан Цанев с актрисата Доротея Тончева, Александър Морфов, Галин Стоев, Владимир Пенев, Севда Шишманова, Георги Лозанов и много други творци, общественици и ценители на театралното изкуство.

Довършителните ремонтни дейности, протекли през последните няколко месеца в театър „Азарян“, са били съобразени изцяло с изискванията и нормите на преустройството и адаптацията на сградата на НДК за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Театър „Азарян“ – едно от най-модерните сценични пространства в България, ще бъде част от Националната културна програма на Председателството. Забележителната концепция на фоайето и залата на театъра е дело на известния сценограф Никола Тороманов.

„Всички хора, които правят театрално изкуство в България, както и всички софиянци заслужават този театър. Вярвам, че проф. Азарян ни гледа отгоре и се усмихва”, сподели изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.