Dodge напомпа мускулите на Charger и Challenger

Денислав Стоянов - четвъртък, 22-10-2015 - 11:24

Огромният всъдеход Durango респектира с размерите си

Макар и малък, щандът на американската марка Dodge може да се похвали с много висока концентрация на мощност. На изложението в София марката е представена от три автомобила – седанът с 4 врати Charger, спортното купе с две врати Challenger и огромният всъдеход Durango. Моделите Charger и Challenger са във версиите си Hellcat с баснословната мощност от 717 к.с. Двата „масъл кара” предлагат кожен интериор, HD радио и 8,4-инчов екран за информационно-развлекателната система.

 

Задвижването на версиите Hellcat се осъществява от 6,2-литров компресорен бензинов двигател HEMI с мощност 717 к.с. и 880 Нм въртящ момент. Седанът Dodge Charger достига 100 км/ч за 3,6 секунди и развива максимална скорост 328 км/ч. Според компанията Challenger е най-мощният „масъл кар” в света. Благодарение на своя 6,2-литров компресорен мотор HEMI, знаменитият Challenger ускорява от 0 до 100 км/ч да 3,8 секунди и развива максимална скорост 320 км/ч.

 

Всъдеходът Dodge Durango може да се поръча с 3,6-литров V6 бензинов двигател с мощност 294 к.с. и с 5,7-литров V8 със запас от 364 к.с. Всички модели на щанда на Dodge използват 8-степенна автоматична скоростна кутия, която значително намалява разхода на гориво и увеличава удоволствието от високия въртящ момент. Интересът към моделите на Dodge на изложението е забележителен. Не пропускайте възможността да се запознаете отблизо с моделите на американската компания до 25 октомври, когато се закрива Автомобилен салон София 2015.