Пеевски се оказа виновен и за посредствените глашатаи

Агенция Монитор - петък, 23-03-2018 - 14:46

Фабриката за фалшиви новини изостава. Трети ден пролетта е подло подменена от зима, но Пеевски все още не е обвинен за дебелите преспи сняг. Вероятно защото рупорите на пропагандната машина на олигархията си имат цял списък от съизмерими по абсурдност обвинения и този път наред е било друго „провинение“. Органът на газовия барон Сашо Дончев в. „Сега“ хвърля върху депутата и наш издател вината, че страната ни не е имала свой представител на финалния кръг на конкурс за европейски преснагради. „Мизерията на българската журналистика в ерата „Пеевски“ блесна с отсъствието си от европейските преснагради“, реди тъжно на цяла страница газовият вестник.

От самата статия обаче става ясно, че липсата на представител е не по друга причина, а защото изпратените материали просто не са минали първоначалното сито. Иначе казано, авторът на „Сега“ изкарва Пеевски виновен за това, че творенията му не са били достатъчно добри в състезанието, за да получат не само награда, но и номинация. И докато се опитваме да осмислим абсурдността на тази опорка, е добре да се знае, че авторът й Светослав Терзиев освен като дописник във въпросния вестник се подвизава в още няколко качества, сред които и преподавател по журналистика. Т.е. именно в неговите ръце попадат, първо, немалка част от бъдещите пера в медиите. Дано не ги учи на същите алогични пропагандни тези. Дано, ала надали, защото същият Светослав Терзиев е и сред основните рупори на Фабриката за фалшиви новини и постоянно присъствие в антуража на аватара на Прокопиев начело на манифактурата за клевети Теодор Захов при обиколките му зад граница, имащи за цел да чернят страната и всички медии извън пропагандната машина на задкулисието. Именно тази нагла пропаганда, правена от олигарсите и глашатаите им, изкривява лицето и вреди на българската журналистика, заливайки я с фалшиви новини и подривайки стандартите и устоите на професията.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.