За да предпазят хората от домови кражби

Денонощни патрули в столичните квартали

Боян Димитров - петък, 29-04-2016 - 13:09

Полицаи ще спират всели съмнителен човек и автомобил

Денонощни полицейски патрули обикалят всички столични квартали от четвъртък вечерта. Целта на засиленото полицейско присъствие е, да се предотвратят домовите кражби. Акцията е разпоредена от ръководството на МВР и ще продължи до вторник сутринта, когато се очаква повечето софиянци да се приберат по домовете си. Засилено полицейско присъствие ще има и в почивните дни около Гергьовден.

Според статистиката на МВР най-много обрани жилища има точно по празниците, когато хората не са по домовете си. За да респектират крадците и да предпазят имуществото на пътуващите, униформените ще бъдат на постоянен обход дори по малките квартални улички. Полицейските патрули ще спират всеки съмнителен човек или автомобил, ще изискват документите и ще правят справка.

В по-големите квартали ще има дори по няколко екипа. За още по-голям ефект, са били инструктирани и охранителните фирми, които също са увеличили състава си за почивните дни.

Според информация на "Монитор" системата е сработила, pък като само в нощта срещу петък са били предотвратени три обира в столицата. До арести обаче не се е стигнало, тъй като крадците не са успели да проникнат в жилищата. Въпреки това те са били отведени в районните за разпит и справка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.