Кюстендилци луднаха по шопинга в съседна Македония

Северина Иванова - понеделник, 12-09-2016 - 12:03

Масово кюстендилци излизат на шопинг в съседна Македония, за да си снабдят продукти за приготвянето на зимнини и евтино гориво. Информацията потвърдиха и хора работещи на пункта, които забелязват засилен поток от страна на жители на областния град към съседката ни.
Най-силно е търсенето на евтина захар. Купува се за приготвянето на вино и различна зимнина. В Крива Паланка 1 кг захар се предлага по около 1.30 лв, за разлика в Кюстендил, където същото количество върви по около 1.60 – 1.70 лв. „Съвсем обяснимо е, че ходим до Македония. Пътя ни е около 1 час. Захарта е много по-евтина и качествена. Използваме я все още за приготвяне на компоти, сладка, също ще ни трябва и за виното. Взимаме по няколко килограма и няма проблем на митницата“, коментира 45-годишна кюстендилка. Тя самата разказва, че пътуването го съчетава и с зареждането на гориво. „Съпругът ми си пълни резервоара на колата с нафта за 1.57 лв. за литър. В Кюстендил тя е 1.99, като разликата е доста голяма“, твърди още жената.
По този начин кюстендилци съчетават пътуването и с пазаруване на различни продукти. Купуват се чушки, сирене и различни меса. „Колбасите там нямат нищо общо с тези при нас. Много са по-вкусни, усеща се истинското месо. Поне по два пъти в месеца пътуваме, за да си снабдим най-необходимото за трапезата“, твърди 42-годишния Йордан от областния град.
 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.