Таксата за право в Алма матер скача до 739 лв.

Мила Мишева - сряда, 02-03-2016 - 18:15

Увеличението е с близо 50%

Годишната такса за специалностите „Право“ и „Международни отношения“ в редовно обучение в Алма матер се увеличават от 500 лв. до 739 лв. Скокът беше приет от Академическия съвет на Софийския университет. Увеличават се и годишните такси в още останалите 23 професионални направления, в които Софийският университет обучава студенти. Повишението е между 40 и 239 лв. за редовната форма на обучение и между 15 и 370 лв. за задочната форма. Най-голямо е увеличението на годишната такса за задочно обучение в професионално направление „Педагогика“ - от 115 на 485 лв.

Новите тарифи се отнасят единствено за новоприети студенти и няма да важат за действащите курсисти, които са започнали обучението си преди учебната 2016-2017 г. Факултетът по медицина и Факултетът по химия и фармация не предлагат увеличаване на годишните такси за обучение на студенти и през следващата учебна година те ще се запазят в същия размер от 925 лева за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и 720 лв. за специалностите в професионално направление „Здравни грижи“.

Таксата за кандидатстване в Софийския университет се запазва на нивото от миналата учебна година – 30 лв. Студентските такси в СУ не са увеличавани от 2008 година.


 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.