Пеевски тука има - тука няма

Агенция Монитор - четвъртък, 12-10-2017 - 09:56

Фалшива партия прави фалшива улица

Делян Пеевски е толкова мечтана мишена на Фабриката за фалшиви новини, че успяват да сътворят манипулации по негов адрес дори и когато абсолютно отсъства от конкретната тема.

Такъв е случаят с материал във „Фрогнюз“ на агент Академик от ДС Огнян Стефанов, който понастоящем е агент за пране на имиджа на банкера беглец Цветан Василев.

Огнян Стефанов    Статията разказва за интервю на друго пипало на Българския Мадоф, социолога Андрей Райчев, който бе съдружник с една от фирмите бушони, чрез които Василев източи КТБ. В случая Райчев дава поредното си „умно” мнение за състоянието на медии, в което обаче по никакъв начин не споменава депутата и наш издател Делян Пеевски. В интерес на истината в текста на публикацията във „Фрогнюз“ Пеевски също не фигурира. В заглавието обаче войнствено се съобщава, че Райчев скочил на Пеевски по темата състоянието на медиите у нас.

Явно фабрикантите на фалшиви новини толкова са се зарадвали, че са успели да изпълнят поръчката за дневна доза фалшиви новини с марка „Пеевски“, че след сътворяването на манипулативното заглавие са забравили дори да го оправдаят в текста. Мисия изпълнена – Пеевски омаскарен, утре ще се измисля друго.

Междувременно напълно в традициите на пещерния комунизъм, откъдето произлиза и фамилията му, проваленият политически лидер Христо Иванов се захвана със смяна на имената на улиците. Днес задкулисните му господари прошепват, че дадена улица трябва да се казва "Пеевска", за да се удари неудобният на интересите им депутат и наш издател и съответно партията приема това като основна своя мисия и почва да слага табелки.

Утре, ако партията нареди, може да почнат да сменят и имената на хората. Звучи плашещо, нали? Не и ако четете медиите от кръга „Капитал“ и присъдружните им сайтове от фабриката за фалшиви новини. Според тях няма нищо лошо в тази акция. Такава беше позицията и на „Работническо дело“ по време на Възродителния процес. Вероятно предстои Христо Иванов отново да си смени фамилията на Бойкикев, както правеше в миналото, докато имаше изгода от тежкия си номенклатурен произход. След това да поиска да се върне член 1 в конституцията, „Дай, България“ да поеме еднолично властта, Лозан Панов да оглави Народния съд, Прокопиев да отговаря за пропагандата, а Цветан Василев да поеме външнотърговските дружества. Командира да стане пак Първи, а Антоанета Цонева – Цола Драгойчева. Днес може и да го наричат флашмоб, но историята показва, че когато едни хора започнат еднолично да прекръщават разни неща, тези, които прекръщават улици, обикновено са същите, които строят и трудови лагери.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.