Условна присъда за касиерка, щипнала 25 бона от забавачка

Добромир Радушев - вторник, 03-10-2017 - 12:13

2 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 4 години, наложи Районният съд във Варна на 55-годишна жена, работила като завеждащ административната служба в общинска детска градина за длъжностно присвояване в големи размери.

В процедура на съкратено съдебно следствие подсъдимата призна вината си в това, че при продължавано престъпление в периода от месец януари 2012 година до януари, 2014 година, в качеството си на длъжностно лице „Завеждащ административна служба“ в една от варненските детски градини, присвоила чужди пари в размер на над 25 000 лева. Престъплението е наказуемо по чл. 202, ал. 2 от НК. Чуждите пари са собственост на Община Варна и са били поверени на подсъдимата в качеството й на длъжностно лице - да ги пази и управлява, съгласно трудовите си задължения. Присвоените средства представляват месечни такси, заплатени от родителите на ползващите услугите на общинското заведение деца. 55-годишната жена e с чисто съдебно минало. Съдът обаче я лиши за срок от 2 години от правото да упражнява професия или дейност, свързана с управление, пазене или отчитане на парични и материални ценности. Тя беше осъдена още да заплати обезщетение на Община Варна, като гражданския ищец по делото, за претърпените имуществени вреди в резултат на престъплението.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.