Исторически табла красят спирките на Дупница и околността.

Исторически постери красят спирките в Дупница

Северина Димитрова - сряда, 18-10-2017 - 13:40

"Разгадай магията на дупнишкия край" изгрява на автобусните спирки в Дупница. Това е продължение и втора кампания на Община Дупница след реализацията на историческия си проект "Дупница помни", който представя на дупничани някои от най-значимите личности от региона.
Част от напълно унищожените или изпочупени съоръжения са вече подготвени и на тях се монтират информационните табла, за прелестите и забележителностите в града, покрайнините и някои от селата.
Всеки може да се запознае подробно за малкоизвестните езера над селата Бистрица и Самораново, за единствената известна засега 3D-икона на "Отец, Сина и Св.Дух", която се смята, че лекува безплодие, за пещерните образувания над Бистрица, за уникалния олтар в Баланово, за лековития извор в Яхиново и т.н.
"Подели сме една идея от миналата година за популяризирането на региона като туристическа дестинация, защото няма какво да се заблуждаваме, още сме далеч от това да се наречем - туристически атрактивни. Статистиката показва, че от година на година туристопотокът се увеличава, но трябва и да признаем, че в общината няма достатъчно леглова база, за да поеме подобен интерес. Сами виждате, например, в село Бистрица какво се случва вече втора година. В почивните дни има десетки туристи и организирани групи от Израел и Русия, а напоследък и Германия, които обаче нямат възможност да нощуват и се налага да отсядат в хотели и къщи за гости в съседни общини", коментира зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.