Заличиха регистрацията на ресторант, работил въпреки забрана

Добромир Радушев - сряда, 09-08-2017 - 15:41

Областна дирекция по безопасност на храните във Варна заличи регистрацията на обект за обществено хранене, след проверка в изпълнение на Програмата за сътрудничество и институционално взаимодействие по Черноморието и създадения Областен координационен център. В средата на месец юли компетентните ОДБХ-Варна, ТД на НАП, КЗП, Инспекцията по труда, РЗИ-Варна и Община Варна извършиха проверка в ресторант (заведение за обществено хранене) в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“. Инспекторите от всички институции установяват редица нарушения на нормативните изисквания. Служителите на ОДБХ връчват заповед за спиране експлоатацията на обекта, считано от 14 юли т. г., като представителят на собственика е отказал обектът да бъде запечатан, чрез поставяне на удостоверителни знаци на ОДБХ.

На 17 юли, въз основа на постъпило заявление за възстановяване дейността на обекта, е извършена проверка, при която е установено, че нарушенията, послужили като основание за спирането му от експлоатация, са отстранени и ОДБХ-Варна възстановява дейността на обекта. След това в областната дирекция са представени копия на документи от служители на други институции, участвали в проверката на 14 юли, от които е видно, че през периода на действие на забаанителната заповед, ресторантът е извършвал търговия с храни. На основание събраните доказателства за дейност в спряния от експлоатация обект, ОДБХ-Варна заличава регистрацията на заведението. За случая е уведомена Районна прокуратура-Варна, коментираха още от ОДБХ.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.