Pi зарежда няколко устройства дистанционно

Агенция Монитор - сряда, 20-09-2017 - 14:17

След новината, че най-новите модели iPhone на Apple ще поддържат безжично зареждане, технологията отново идва на мода, но все още има своите ограничения. Все още е необходима захранваща подложка или повърхност, върху която да се постави телефона, като не е лесно да се зареждат няколко устройства наведнъж и да се използват през това време. Pi обещава безпроблемно презареждане в обхвата на безжичната зарядна станция с форма на конус, при това на няколко устройства наведнъж.

Pi може да осигурява мощност на телефони и лаптопи на разстояние до 30 см, като може да се справи с до четири телефона наведнъж.
Под корпуса резонансната индукционна технология е същата като тази, използвана в индустриалните Qi зарядни устройства, но магията в този случай е алгоритъм, образуващ лъч, който може да проектира магнитни полета около устройството. Обикновено тези видове изчисления се нуждаят от мощен компютър, но създателите на Pi са успели да ги накарат да работят ефективно в много по-малко и по-евтино устройство.
Крайният резултат е, че е възможно да мобилното устройство да се зарежда в близост, а не върху него.
Всеки Qi съвместим телефон или таблет, подобно на новите модели iPhone работи с зарядното устройство, но Pi също така може да се използват и с други устройства. Докато телефона е близо до конуса, може да се изпращат текстови съобщения, играят игри, да се следят социални мрежи или каквото и да било.


Apple представи своя собствена безжична система за зареждане AirPower, заедно с новите си смартфони и специална подложка, с която AirPower може да зарежда едновременно няколко устройства, при условие че всички те са направени от Apple. Необходимо е все още устройствата да са в контакт с подложката и точно тук зарядното устройство Pi има предимство.

Това не е първото устройство, което използва безжично зареждане от разстояние. Disney и много други компании работят от години, опитвайки да реализират мечтата за зареждане на нашите устройства, веднага щом влезем в някое помещение. Скоро тази технология от изследователската лаборатория ще се превърне в приложим търговски продукт. За момента безжичното зареждане в цяло помещение ще трябва да изчака, но съществува зарядното устройство Pi, въпреки че все още не се продава. Очаква се някъде през 2018 с цена по-малко от $ 200.

Тагове:  KPi

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.