8 млн. лв. ще струва ремонтът на варненския вълнолом

Добромир Радушев - петък, 21-04-2017 - 18:07

Вторият етап от ремонта на варненския вълнолом започва през май, като реконструкцията ще обхване участък от 443 метра и ще струва 8 милиона лева без ДДС. Поръчката трябва да бъде изпълнена в рамките на една година. Преди това обаче ще има конкурс за избор на фирмата, която ще има ангажимент да направи укрепваща и защитна берма с бронировка от тетраподи, скална маса и матраци. Изпълнителят ще трябва да запълни със скална маса съществуващите пред вълнолома вълногасящи кутии и да монтира нова настилка на пасарелката до Морска гара.

Във втория етап на ремонта е включено още поставянето на 241 метра нови предпазни парапети от неръждаема стомана. Те трябва да бъдат монтирани на пасарелката и по продължението на пешеходната зона от Морска гара до фара. Срокът за събирането на оферти по обявената обществена поръчка за втория етап от ремонта на вълнолома във Варна е до края на работния ден на 9 май. Предложенията ще бъдат отворени ден по-късно. При подписването на договора, спечелилата фирма се ангажира и с гаранция в размер на 5 % от неговата стойност, без ДДС.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.