Монитор
АПИ определи изпълнител

Австрийски консорциум ще изгражда тол системата

Агенция Монитор - понеделник, 09-10-2017 - 18:21

В срок от 19 месеца трябва да е готова

Австрийският консорциум „Капш трафик солюшънс“ спечели търга за проектиране, изграждане и въвеждане на тол система за ползване на републиканската ни пътна мрежа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

До финалния етап на процедурата достигнаха двама участника - „Капш“ и консорциума „Тол България“. Сумата, която предложи победителя е 150 млн. лв. или 43.5 млн. лв. по-малко от другия участник в търга. Освен това има и по-добра комплексна оценка от 100 точки, докато „Тол България“ е получила 74,27 точки. Според условията на търга водещ критерий е оценката „Икономически най-изгодна оферта“.

Австрийската компания участва с българското си дружество „Капш Телематик технолоджис” ЕАД и дружествата си в Полша, Итилия и Испания.Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.