МОНИТОР

Обмислят компенсация за перничани останали без парно

Агенция Монитор - четвъртък, 08-03-2018 - 13:16

Всички абонати на „Топлофикация" - Перник трябва да бъдат компенсирани за периода, в който са били с некачествено топлоснабдяване след аварията от миналата седмица. Това заяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов. Притеснението на потребителите, които в сряда излязоха на протест, е, че част от тях няма да бъдат компенсирани заради договорите, които имат с топлофикацията, и според които плащат по-ниски цени.

Иванов обясни, че видът на договора не освобождава „Топлофикация“ - Перник от задължението да доставя такава услуга и когато, по общи условия, повече от 48 часа не е доставена услугата, съответният потребител - клиент, трябва да бъде компенсиран.

По думите му освен проверката, която се извършва в момента от министреството на енергетиката, енергийният регулатор е предложил среща с кмета на Перник и ръководството на топлофикацията за решаване на проблемите на дружеството.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.