Подсъдимият Бодура (вдясно) се съветва с адвоката си по време на съдебното заседание
Авторът

8 години затвор за Бодура, намушкал със салатен нож шията на другар по чашка

Ели Крумова - петък, 17-02-2017 - 12:40

За 8 години зад решетките заминава Иван Бодурски с прякор Бодура заради опит за убийство на другар по чашка. На 15 август 2016г. 57-годишният подсъдим промушил с нож за салата в шията Таньо Танев. Тогава Танев оживял като по чудо, защото успял да затисне врата си с ръка, за да не му изтече кръвта. Само няколко месеца по-късно самият Таньо се прочу, след като уби 50-годишната си приятелка по пиене Мариела в жилището си в кв. „Кючук Париж” в Пловдив.

Таньо и Бодура се събрали да се напият по случай Голяма Богородица. Разполагали с половин шише ракия от съсед за здравето на жена му Мария. Имали и спирт, който разреждали с вода. Изведнъж Таньо започнал да псува Бодурски и му казал, че ще го прати при майка му, покойницата. В това време Бодура режел домати за салата, извърнал се и забил 18-сантиметровото острие на ножа в шията на 39-годишния Таньо. Раната във врата му била дълбока 4 см, но Танев, като син на лекар, успял да я затъкне с ръка. Чрез адвоката си Красимир Елдъров Таньо поиска 80 бона кръвнина от Бодура. Процесът в съда бе по съкратеното производство без разпит на свидетели и вещи лица. Присъдата на съдия Веселина Печилкова бе 12 години затвор при първоначален строг режим, като след редукцията от 1/3 заради признаването на вина и разглеждането на делото по съкратената процедура, престоят на Иван зад решетките бе намален на 8 години, а кръвнината бе определена на 20 000 лева. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативния съд в Пловдив.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.