Данъчните в Русе в акция „Имам бал”

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - петък, 19-05-2017 - 15:42

Данъчните в Русе започват традиционни проверки за укриване на обороти покрай абитуриентските балове. От началото на идната седмица под прицел ще бъдат всички обекти, свързани с тържествата на младежите за завършване на гимназиалното им образование, съобщиха от офиса на НАП в Русе.

През деня ще бъдат наблюдавани търговците на цветя, фризьорските салони и козметичните студия, а вечер приходните служители ще държат под око ресторанти, дискотеки и увеселителни комплекси не само в Русе, но и в целия регион. Внимание ще бъде обърнато и на по-малките заведения, които напоследък са предпочитани от родителите, за да посрещнат в тях със стил и лекота роднините и приятелите си, отколкото с някогашните апартаментски софри. Навсякъде приходните служители ще следят за реално отчитане на търговските обороти и издаване на фискални бонове за всички поръчки.

От русенския офис припомнят, че при неиздаване на фискална касова бележка наказанието е имуществена санкция за юридически лица и еднолични търговци в размер от 500 до 2000 лв. При повторно нарушение размерът на санкцията е от 1000 до 4000 лв. За продавача или лицето, което е било длъжно да издаде касова бележка, но е приело плащането без да изпълни задължението си, глобата е от 100 до 500 лева.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.