Снимка - БДЖ

Машинистите на БДЖ с нови седалки

Агенция Монитор - понеделник, 16-04-2018 - 14:06

БДЖ е започнало по етапното монтиране на нови седалки в локомотивите на пътническите си влакове. Обновяването е за по-голямо удобство на служителите по време на изпълняване на служебните им задължения. съобщиха от държавното дружество.

До момента са доставени 26 нови седалки за машинисти, които са разпределени в локомотивните депа в страната за монтиране в локомотивите с най-голяма необходимост. Изработени и разпределени са и 40 стола за помощник-машинисти, от които до две седмици ще бъдат изработени общо 120 бройки. Подготвя се и изработването на още 70 седалки за локомотивните машинисти.

Оборудването на локомотивите е част от програмата за подобряване на условията на труд, която мениджърския екип на националния железопътен превозвач изпълнява, уточняват от жп компанията. Причината за подмяната е появата като първо в социалните мрежи, а след това и в медиите на снимки от кабини на локомотиви със седалка в окаяно състояние.

От „БДЖ-Пътнически превози“ отчитат, че през последните две години в дружеството се полагат сериозни усилия за подобряване на условията на труд и почивка на своите служители. Извършени са ремонти на 16 сгради в цялата страна, от които стаи за почивка, общи помещения и ремонтни халета. През 2018 г. са предвидени ремонти на още 8 сгради, като до края на годината ще бъде подменено вътрешното обзавеждане на всички стаи за почивка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.