Ударил рекордната сума с фиш за 4,40 лв.

78-годишен дядо прибра 8-милионния джакпот

Агенция Монитор - четвъртък, 04-05-2017 - 18:49

Тодор Крантов се пенсионирал като обущар в завод „Петър Ченгелов”, играе тото от 59 години

78-годишният Тодор Крантов от град Съединение е 91-ият тото милионер на България. Щастливецът, който с фиш за 4,40 лв. спечели втория по големина джакпот в историята на Българския спортен тотализатор от 7 940 616,60 лв., разкри, че е играл всяка седмица от далечната 1958 г., преди късметът да му се усмихне в неделя.

Крантов заяви, че през всичките години е играл с едни и същи числа.

„От 1958 година пусках тото всяка седмица. Прекъснах само за две години, докато бях в казармата. Винаги играя с едни и същи числа, повечето от които са рождените дати на мои близки. Досега най-много съм уцелвал четворки“, сподели късметлията. Той допълни, че няма намерение да инвестира огромната печалба.

"Имам деца, внуци, правнуци. Ще им осигуря живота. Няма за кога да се занимавам с бизнес“, добави дядо Тодор.

новият тото милионер сподели още, че цял живот е изкарвал прехраната си като работник в обувен завод, преди да се пенсионира преди 20 години. Крантов обаче все още не е наясно с какво може да помогне на родния си град Съединение.

„Пенсионер съм от 20 години. Преди това работих в обувния завод „Петър Ченгелов“. Имам 40 години стаж там, но пенсията ми е 300 лв. Още не мога да осъзная какво ми се случи. В Съединение още не знаят, че аз съм спечелил милионите. Довечера ще разберат.

Ще отпразнуваме печалбата подобаващо. Все още не знам какво мога да направя за Съединение. Семейният съвет ще реши“, завърши щастливият дядо.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.