Коритото на река Мали Лом не е почиствано с години.
СНИМКА: АВТОРЪТ

Поломието задръстено с боклуци

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА - сряда, 09-08-2017 - 10:52

Чистят туристическите маршрути по поречието на Черни Лом и Мали Лом

Поломието се задръсти с боклуци след пороите през последния месец. Реките са затлачени от кал и нечистотии, а туристическите маршрути са станали недостъпни за любителите на природните красоти.

Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом” започна почистване в защитената територия и приканва доброволци да се включат в работата там, където не е възможно да влезе техника. Маршрутите по протежението на реките Черни Лом и Мали Лом се изчистват със специализирани верижни машини. Маршрутът Червен – Кошов – Грамовец вече е достъпен не само за пешеходци, а и за велосипедисти. До края на тази седмица ще приключат дейностите и в отсечката от Мали Лом до Големия Нисовски скален манастир, към който напоследък има голям посетителски интерес.

Заради обрастването с дървета и пропадането на пътя в реката, от който е останала само една тясна пътечка, не е възможно навлизането на техника в района на Ивановските скални църкви. Там почистването ще се извърши с ръчни инструменти.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.