Куплетите на Ботевата балада „Хаджи Димитър” вече са изписани на една от кооперациите

Врачани четат стихове по фасадите на санираните блокове

РАЙНА ТОШЕВА - вторник, 23-05-2017 - 14:29

Врачани вече ще могат да четат най-известните стихове на класиците ни не от книгите им, а по фасадите на блоковете. Идеята е на кмета Калин Каменов, който смята по стените на жилищните сгради, които се обновяват по националната програма за саниране да се изписват творби в мерена реч на известни наши автори.

Началото на необичайната поетична инициатива вече е сложено. Тъкмо в навечерието на Ботевите дни, една от стените на блок, който се намира на улица „Братя Миладинови“ № 10 във Враца, осъмна с баладата „Хаджи Димитър” на Христо Ботев. А край кооперацията гъмжи от деца и възрастни хора, които четат и препрочитат едни от най-известните куплети на Войводата.

В момента в града се санират още 10 жилищни сгради по програмата. Скоро на някой от тях също ще се появи фасадна поезия.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.