„Медиапул“ подгрява Лалов като мажоретка

агенция Монитор - четвъртък, 26-01-2017 - 16:45

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Изданията, свързани с кръга „Капитал“ на обвиняемия за аферата „ЕВН“ Иво Прокопиев показват нагледно разликата между мераците и реалността. От ранна утрин в четвъртък „Медиапул“ влезе в ролята на мажоретка за предстоящия по-късно през деня протест, организиран от шефа в оставка на Софийския районен съд Методи Лалов, подгрявайки флашмоба с помпозното заглавие: „Най-големият съд излиза за втори съд на масов протест срещу ВСС“. Колко е масов лъсна само няколко часа по-късно, когато се оказа, че на митинга присъстват едва 30-40 души. Една трета от тях – магистрати не от районния, а от градския и апелативния съд, водени от обичайните грантаджии от Съюза на съдиите в България Нели Куцкова, Атанас Атанасов и Мирослава Тодорова. Рехавостта на проявата бе отчетена дори от присъдружното на „Медиапул“ издание - „Дневник“, където думичката „масов“ липсва. И все пак, за да отрази митинга според опорните точки на лобито на Лалов, Калоян Топалов и Лозан Панов, подкрепяно всячески от кръга „Капитал“, „Дневник“ заявява, че протестът е бил неглижиран от ВСС. В същото време цитира участници в него, които сами признават, че не са и очаквали да бъдат поканени на разговор във ВСС, защото „нямат какво да си кажат със съвета“. Изводите оставяме за читателите.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.