Нови експонати от колекцията подаръци на Тато

Агенция Монитор - сряда, 06-09-2017 - 17:02

Нови експонати от колекцията подаръци на Тодор Живков, получавани от него като държавник от гости от различни държави по света, ще бъдат представени в изложба.

На 7 септември в музейния комплекс в къщата на Живков в Правец ще бъде открита изложбата, съобщиха от Историческия музей в града, на който се позовава БТА.

Ще могат да се видят непоказвани досега образци оръжие, посочват от музея. В Арт галерия ще бъдат представени образци на чуждестранно изкуство.

Експонатите, представени в изцяло обновената постоянна изложба "България и светът", са подаръци на българската държава и на Тодор Живков, получавани от него в качеството му на държавен глава на България в продължение на повече от три десетилетия.

Колекцията включва картини, сувенири, статуетки, маски, произведения на изкуството и народните занаяти, макети на известни недвижими културни ценности, копия на антични предмети на народите от Африка, Близкия и Далечен изток, Европа, Австралия, САЩ, Латинска Америка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.