Руските комунисти искат:

Грандиозен балет за Ленин в Болшой театър

Мила КУДРИНА, МОСКВА - сряда, 12-07-2017 - 11:19

Болшой театър да постави „грандиозен“ балет за Ленин настоява партията „Комунистите на Русия“. Със съответния призив към ръководството на главния московски храм на Мелпомена се обърна зам.-председателят на червената организацията Сергей Малинкович, предаде Russia Today.

Комунистите предлагат спектакълът да бъде посветен на 100-годишнината от Октомврийската социалистическа революция, чиито вожд и ръководител е Владимир Илич. Малинкович съветва сценографите да използват бронирана машина и да задействат най-добрите балерини на Болшой театър за символичното изобразяване на крайцера „Аврора“. Агенциите припомнят, че в края на май т.г. Съветът по правата на човека /СПЧ/ към президента на Русия предложи в чест на едновековния юбилей от революцията, който се отбелязва тази година, да бъдат върнати книжките на всички водачи, лишено от шофьорски права. Консултативният орган адресира предложението си към държавния глава, който ще трябва да реши дали да обяви административна амнистия за нарушителите на правилата за движение по пътищата. Това съобщи в. „Комерсант“.

Инициативата на съвета предвижда да бъдат помилвани още лицата, извършили икономически престъпления, както и нарушителите на емиграционния режим на страната. Ръководителят на СПЧ Михаил Федотов се надява президентът Владимир Путин да подкрепи предложението за амнистия. Федотов отбеляза, че Кодексът за административни правонарушения предвижда подобна възможност за помилване, но засега никой не се е възползвал от тази буква на закона. „Споменатото положение в кодекса е благородно, защото касае лица, които са извършили само административни правонарушения, а не престъпления. То може да се разпространи не върху хиляди, а върху милиони хора“, аргументира се Федотов. Той вече е предал докладната си записка с концепцията за амнистия на първия зам.-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко. В СПЧ са готови да изготвят и проект на постановление, което държавният глава да внесе за гласуване в Думата.

           Жириновски си направил 10 000 селфи

           Лидерът на руските лебарелдемократи Владимир Жириновски се похвали, че си е направил повече от 10 000 селфи снимки, предаде агенцията за градски новини „Москва“. „Днес /12 юли/ отбелязваме Международния ден на фотографа, а аз като любител съм поставил рекорд“, отсече ексцентричният политик. По думите му, днес „всеки е фотограф и не е изключено в близко време селфи да започнат да си правят и малчуганите в детската градина“. „И в това няма нищо лошо“, констатира Жириновски.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.